[O2] Brak tylnego prawego światła przeciwmgielnego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmmad
    Classic
    • 2012
    • 33

czym sie różni Castrol EDGE 0W-40, Castrol Edge Sport 0W-40. Castrol EDGE FST 0W-40, Castrol EDGE 0W-40 A3/B4 ? chyba przesadzili z ta mnogościa. byłem w czoraj w hurtowni po 12l bobila 0w40 ale juz zamykami ale w drzwiach pogadałem i polecieli mi kupić edge 0w40 FST za 130zł za 4l ponoc ma temp płyniecia -60 mobil tylko -39 i ogólnie polecaja castrola edge
    co myslicie o tym który kupic w poniedziałek mobil 0w40 czy edge 0w40
    Gasolina
  • pawelpap
    Ambiente
    • 2010
    • 182

Ostatnio wywaliło mi błąd żarówki... posprawdzałem wszystkie żarówki i niby ok ... błąd zniknął sam... ale później zauważyłem że nie mam tylniego prawego przeciwmgielnego.... świeci się tylko jeden żarnik w tej żarówce... z drugiej strony jest ok... błędu żarówki już nie ma.. wymieniłem wszystkie żarówki... nie pomaga co to może być .... ?

Komentarz

• tryton
      Elegance
      • 2008
      • 935

z tył świeci tylko jedna przeciwmgielna masz wszystko OK

Komentarz

• pawelpap
        Ambiente
        • 2010
        • 182

A ja myślałem że będę musiał szukać jakichś wiązek przewodów.... swoją drogą trocha dziwna sprawa ?

Komentarz

• koleś
          RS
          • 2009
          • 2832
          • Fabia combi (6Y5)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

pawelpap, Wprawdzie nie wiem jak jest w octavii 2 ale ja w mojej fabii ( i u kilku moich kolegów) zrobiłem drugie przeciwmgielne. Wystaczy dołożyć kabelek z pinem do wtyczki w prawej lampie i drugi koniec kabelka podłączć do lewej lampy.
          Jest to jak najbardziej zgodne z prawem.
          W prawej miałem nawet zamontowaną żarówkę dwuwłuknową więc od razu się przeciwmgłowe zaświeciło.
          Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
          Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• tryton
            Elegance
            • 2008
            • 935

Zamieszczone przez pawelpap
            swoją drogą trocha dziwna sprawa ?
            zawsze tak było że w ruchu prawostronnym świeci lewe przeciwmgielne . Lampy są przystosowane do ruchu prawo i lewostronnego dlatego w lampie jest miejsce na żarówkę ale lampa nie świeci

Komentarz

• alfee
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2583

Zamieszczone przez koleś
              pawelpap, Wprawdzie nie wiem jak jest w octavii 2 ale ja w mojej fabii ( i u kilku moich kolegów) zrobiłem drugie przeciwmgielne. Wystaczy dołożyć kabelek z pinem do wtyczki i drugi koniec kabelka podłączć do lewej lampy.
              Jest to jak najbardziej zgodne z prawem.

W OII włącza się to VCDS-em. Jest opisane na forum jak to zrobić. Nie trzeba żadnych wiązek przewodów, ani pinów ani dodatkowych żarówek. Włączasz komputerem i działa.

pawelpap, A co do Twojego problemu, to sprawdzałeś oświetlenie tablicy rejestracyjnej? Może tam się upaliła.
              Alfee
              Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
              Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• koleś
                RS
                • 2009
                • 2832
                • Fabia combi (6Y5)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez alfee
                W OII włącza się to VCDS-em.
                Dzięki za wyjaśnienie.
                Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• pawelpap
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 182

po wymianie żarówek na nowe wszystko jest ok .... oświetlenie tablicy z tego co pamiętam dziś działało ale rano przed trasą jeszcze zerknę

Komentarz

Pracuję...